Bemutatkozás

A csodanövény Kft. 2015-tavaszán alakult nagykereskedelmi céllal és termékeink forgalmazását elsősorban kisebb kereskedelmi egységekben, zöldség-gyümölcs, virág, valamint ajándékboltokban szeretnénk forgalmazni. Mivel mi is kiskereskedelemmel foglalkoztunk, így ezeket az üzleteket részesítjük előnybe és szándékosan nem hoztunk létre web-shop áruházat. Ezekkel az üzletekkel kötünk szerződést és ezek az üzletek a saját oldalunkon is megtekinthetőek lesznek, így amellett hogy a termékeinket tartják, mi reklámozzuk is egyben az partnereinket, ezáltal szolgáltatást is végzünk.

 

Történet

Cégünk tulajdonosa 2013 Októberében kapott ajándékba egy Mágikus bab konzervet, amit csak forgatott a kezében és kíváncsian nyitott ki. Elültette a babot és némi nevelgetés, gondoskodás, locsolgatás után meglepően nézte a konzerv tartalmát, a babszemet amire az volt írva, hogy Happy Birthday. Ekkor gondolkodott el rajta, hogy ezt a terméket valamint termékcsaládot forgalmazni kellene kis hazánkban.

Ezután elkezdett után járni a dolgoknak és rátalált külföldön ezekre a termékekre több felirattal, idézettel, animációval. Ezek után felkeresett több távol keleti gyárat, akik hasonló termékeket gyártanak és nagy nehézségek ellenére sikerült több tárgyalás után rávenni őket, hogy mi Magyarul szeretnénk ezt forgalmazni, Magyar felirattal.

Miután kaptunk a gyártól több mintát is és tudtunkra jutott hogy más növényeket is forgalmaznak hasonló kiszerelésekben, ami nagyon tetszett. Gondoltuk, hogy nem csak a Mágikus Babokat szeretnénk forgalmazni, hanem többféle fűszernövényt, virágot, ami a megszokottnál egy kicsit más kiszerelésben található. Mivel egy új termékcsaládról van szó, így a Csodanövény névvel illettük meg magunkat.

A Magyar növényvédelmi hivatalnak megfeleltek a termékek, de nem is gondoltuk volna, hogy igazán csak ezek után jönnek a nehézségek. Miután megrendelésre került az áru és elérte a Szlovén kikötőt, ahol mégsem fogadták el papírjainkat. Mindenféle vizsgálatok és plusz költségek, valamint hetek aggodalmaskodása ellenére továbbították az árut, ráadásul egy olyan bizonyítvánnyal, ami csak nekünk van az országban, így örömmel fogadhattuk az elkészült irodánkban, valamint raktárunkban az első szállítmányt. Kezdődhetett az itthoni háttér munka és lassacskán az értékesítés, de ekkorra már 2015. Április közepét írtunk.